tirsdag 4. januar 2011

Vår og varme nærmer seg.

Da jeg syklem hjem fra jobb i dag kjentes det kaldt. Veldig kaldt. Så etter ei god middagskvil på gulvet med peisvarme i ryggen måtte jeg inn i arkivet og hente frem litt vårstemning. 
Bildene er tatt i Efjord, ved hytta og i området rundt. Velkommen inn, og kjenn litt på våren.
Bildene er tatt i påska i året som nettopp er over. Spor i nysnøen avslører et rikt fugle- og dyreliv når det er fritt for folk på hytta.

Snart mulig å sitte ved utepeisen uten å fryse fordervet.


Frem fra snøen pakkes levende og døde vekster ut og dekorerer landskapet.

Her har tydeligvis snømusa (vagina polaris) spankulert i nysnøen.

Våt tung snø, rødt klister under skiene, sol som steiker huden i solfaktor 20, appelsin, kvikklunsj og kaffe på termos.......

Sol og plussgrader i flere dager tærer på snøen, skisporene vaskes bort, man må finne alternative løyper. Eller sette skiene bort, med klebrig klister full av gress og granbar og lodotter og hva det måtte være.

Der sjøen får for mye ferskvann danner det seg gjerne is i løpet av vinteren. Med vår og skarp sol og varmegrader må isen gi tapt. Snart kan trebåten tas frem, nyskrapet og med lukt av tjære og klar for vår, sommer, fisketurer og standhogg der mulighetene byr seg.

Kan du kjenne litt av våren. Selv gjør jeg det ikke, til det sitter kuldegradene for godt i kroppen. Men jeg forsøker å kjenne på følelsen, og er jeg tålmodig så kommer nok følelsen allikevel. 
Om et par-tre måneder. Eller fire. 

5 kommentarer:

 1. Godt Nytt År, og takk for kommentaren! Jeg vet ikke helt om jeg klarer å kjenne følelsen av vårsola som varmer i kinnene og lukten av nyskrellet appelsin ... men jeg syns likevel det gjorde godt å se litt annet enn iskalde vinterbilder! Vakker natur og fin stemning i bildene dine!

  Go' kveld! Irene

  SvarSlett
 2. For et nydelig sted, og bildene får meg til å lengte enda mer til vår og turer i skog og mark.
  Ha ei fin uke Stein-Evert:)

  SvarSlett
 3. du verden så vakkert!!blir helt SYK av lengsel etter å være der med kamera..Også bare nyte stillheten og den vakre naturen,,du har virkelig ett godt øye for dette.dine beskrivelser tar oss også med på en koselig ferd..hvor jeg også nesten kan kjenne lukten av salt hav båter..fiskekarere som ornder redskap Ja stemningen!!Gleder meg til våren!!:))Kjempefine bilder av våres natur:))

  Og bålet ute var bare rålekkert!Dere har det nydeligt:))

  SvarSlett
 4. Å, eg glede meg te våren!!!
  Godt å se slike bilder, håp...
  Bilde 4 og 5 favoritt.

  SvarSlett
 5. Una belleza! Preciosas tus fotografias.
  Saludos.

  SvarSlett