søndag 18. mars 2018

Skitur i snøvær

Endelig skulle det bli en temperatur så man slapp å ha varmeelementer i skiskoene. Langvarig kulde er jeg lei av, og det var aldeles herlig å ta seg skitur i 3-4 minusgrader. Sur vind var det, men det gjorde ikke noe. Det var snøbyger i lufta, til tider snødde det godt, og med hjelp av vinden kom snøen bortimot vannrett. Jeg var kledd for været, så det gjorde ingenting.

Føret var tungt, litt fuktig snø under nysnøen, og ujevn tykkelse på den. Ikke bar den så godt heller, så det ble en del grynning. Og ikke så lang tur heller. Men jeg var ute, og det var det jeg ville. Være ute. Ikke å gå så langt. ca 4 km var helt ok det. 

Bilder ble det selvsagt tatt, og her er noen av dem.


 Slik var starten fra bilen, skyer som seilte fort av gårde, korte glimt av sola, så var den borte igjen.  Et kraftig sus i tretoppene, snøbyger fulgte, og etter noen minutter kom sola tilbake. Vekslende vær med andre ord.


 Måtte innom den lokale kafeen en tur, men den var som vanlig ubetjent. Skulle vært interessant i vite hva denne har vært brukt til, enten ei fiskebu, eller et lite sommerfjøs. Tenker jeg.
 Jeg liker trær som står alene, synes ofte at de er fine motiver. Derfor har jeg etter hvert en del bilder av enslige trær. Furutrær liker jeg spesielt godt, de har ofte former jeg fascineres av.


 Knallblå himmel åpenbarte seg av og til når skyene åpnet for det. Og solskinn. 


 Anorakken fra Fjällräven liker jeg stadig godt. Den var ikke akkurat billig, men den har detaljer som gjør den veldig god. Jeg er ikke i nærheten av å være så fuktig i klærne som når jeg bruker såkalte "tekniske plagg".


Vindsekken har blitt fast følgesvenn på tur. Super å krype inn i når været er som det var i dag. Lunt og godt selv om vinden fikk den dtil å blafre godt i kastene. 
Det bare måtte bli en selfie i sekken. Noe må man jo gjøre når man er alene på tur.


 Skulle gjerne hatt flere slike byger. Men jeg nøt de som kom.
"Er det muuuulig?"
Er det mulig å ramle av ei lita ujevnhet i snøen???
Ja det er mulig. Til mitt forsvar er det å si at da jeg ramlet var det helt flatt lys så jeg så ikke hvordan det var.......
Den som hadde sett fallet da jeg gikk rett på rygg, og alle bevegelsene som måtte til for å komme opp, og kneppsenna som  holdt på å sette en stopper for gjenreisninga.....Sier ikke mer.
Men jeg kom meg opp. Og hjem.
Og nu vil jeg ha enda mere snøvær. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar