onsdag 20. juli 2011

Reisebrev fra utlandet - 1

Ja, vi har nu dratt til utlandet for å oppleve mer enn fjellaan i Ofoten og Efjorden. Helt på impuls starta vi dagen før vi hadde bestemt, og vi hadde ikke ordna med overnatting for første natta. Starta bare den røde bilden og dro.

Vi hadde en liten stopp etter at vi passerte riksgrensen. Det var helt nødvendig. Mens daglig leder satt lagelig til mellom bildørn tok æ bilda. Det viste sæ at vi kjørte inn i et lite tordenvær. "Åska" som dom sejer her.

Det var ikke bare vi som hadde det travelt med å komme oss avgårde. Flere røde bila hadde det akkurat som oss: "Kom dæ avgårde fort som bare dét"

Satt stadig og så mæ tilbake i speilet. Det så fint ut i gamlelandet.

Fant oss standsmessig overnatting underveis. Vekte gammelkjærringa som hadde lagt sæ da vi banka på. Men det sto da vitterlig i veikanten at her kunne man få leie hytte. Og her var det bilda på veeeeeggan, bord og stola og to senger som IKKE var plassert som sæ hør og bør for ektefolk.

Fant mæ internasjonalt lesestoff som nån hadde lagt igjen. Forsto ikke en dritt, til tross for at æ hadde brilla med broggressive glass. Det vil si at da æ skulle legge bladet fra mæ så var bladet kommet ut for 10 år sia. I Italia.

Brostein i gaten i byen vi kom frem til dagen derpå.

Æ kosa mæ med softis i sola.

Vet ikke om æ har svikta på nån plass, men her blei ho nu ståanes å glane. Daglig leder.

Fint å se korsen de har tatt vare på skoleungdommen og latt dem få sommerjobb og alt. Men det var nu litt rart at de fór og gikk med plastposa på skankan. Men bevares, det e jo en fin kjole.

I gaten går det bamsa rundt om kring. Og de gir klem til de ungan som vil ha.


 Og her e plassen som vi feriere i i år.4 kommentarer:

 1. Hehe, fantastisk herlig, Rigfar! Æ konkludere nok en gang me kem gubben min likne på ;) Nyt ferien!

  Klæm - svigerdatter

  SvarSlett
 2. He he Maria. Det e nok ikke for ingenting at det heter "at stammen ikke slepper eplet så langt unna." :)

  SvarSlett
 3. God dokumentar av kjente trakter,,,
  God ferie,,,,, :-)

  SvarSlett