mandag 6. desember 2010

Tomt, og i forfall

Jeg var med på elgjakta i fjor. Ikke for å bruke kuler og krutt, men i den hensikt å få en opplevelse av miljøet under jakta. Og for å fotografere. Det ble mange bilder, først og fremst fra selve jakta. Men det var også mye hus, uthus og fjøs som sto tomme og i det totale forfall. Noe av det ble det bilder av. 
Hadde jeg hatt tilgang, og ikke minst tillatelse til å gå inn i en del av bygningene skulle det ha blitt en bra dokumentasjon på fraflytting. Og forfall.
Men det hadde jeg ikke, så det ble mest bilder fra utsiden. 
Jeg har valgt å gå litt nært innpå motivene og hente frem detaljer.
Bildene gir for meg mange tanker og ydmykhet om dagliglivets slit for tilværelsen,
melankoli og  ettertenksomhet og det som blir igjen, og forfallet, når sliterne er borte.

Deler gjerne inntrykkene med dere.
9 kommentarer:

 1. Vet nesten ikke hva jeg skal si, men brillene, vekkerklokka som ligger der gjør inntrykk. Og jeg undres over hvem var disse menneskene som bodde der, hva ble sett og opplevd gjennom disse brillene? Hva ble vekker klokka brukt til, en jobb å stå opp til?..eller se tiden an til neste måltid..? Blir mye undring av å se slike bilder av hus, et hjem som er forlatt. Godt dokumentert Stein Evert.

  SvarSlett
 2. Du tenke mye på samme måten som jeg selv gjør. Man kan undres og undres.
  Har et par bilder til fra samme sted, litt usikker på om jeg skal legge dem ut.......De vekker enda flere tanker.
  Takker for kommentaren fra deg.

  SvarSlett
 3. Jeg har veldig sans for motivene og de tankene disse vekker, men jeg er ikke like begristret for uttrykket. I forhold til motivene synes jeg det blir litt for HDR-aktig som jeg ikke synes passer til disse bildenes motiv.

  SvarSlett
 4. Det første bildet har jeg bevisst prøvd å skape en hdr-effekt, orginalen va noe flat og kjedelig i mine øyne. Resten av bildene har blitt utsatt for filterbruk. Jeg er glad i denne effekten, men prøver å ikke overdrive den. Opplever ofte at enten liker man den eller så så man helst at den ikke ble brukt.
  Takk skal du ha for hyggelig og nyttig tilbakemelding Bjørnar.

  SvarSlett
 5. Så flotte bilder.. at det gamle skal være så vakkert da! Virkelig noe å tenke på. Jeg tror bilde nr 3 er min favoritt..jeg lurer på hva som er innenfor. Så heldig du er forrsten som kan være med på en sånn tur for å ta bilder, ingenting er som en tur i skogen:-)

  SvarSlett
 6. Vilka härliga bilder!! Jag har själv vart på jakt efter ett ödehus att fota eftersom jag har tänkt använda en sådan bild i ett bildmontag. *Dina bilder är verkligen läckra!!
  Ha en toppen dag!
  Kramar maria

  SvarSlett
 7. Klokkebildet er jo bare helt knallbra!!!!!!!!!
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 8. Dette var vemodig og vakkert. Naturen tar over menneskenes spor etter slit og levd liv. Fargerik fortelling.

  SvarSlett
 9. Dette var en fin serie bilder, og bilder som dette setter i gang mange tanker. Man kan undres over hvorfor det blir stående slik å forfalle, hvem var de, hvordan var de osv. er alltid tanker som dukker opp når man møter på forlatte bygg på tur. Det er en del av historien som svinner henn på slike steder, noe jeg sytes er veldig synd. Liker effekten du har satt på bildene, de gir et særpreg og forsterker litt av følelsene og inntrykkene i dem.

  SvarSlett