onsdag 22. september 2010

Gammel fjøs

Legger ut bilder av det som opprinnelig har vært ei egnarbu i Lofoten rundt 1900. Den har antakelig blitt bygd på slutten av 1800-tallet, uten at jeg kan hevde det sikkert. Den ble tatt ned og flyttet rundt 1960, og bygd opp igjen et sted i Ofoten hvor den fungerte som fjøs frem til eieren døde for noen få år siden.Har lagt på filter for å få frem en effekt som jeg synes kler bildene. Kan sikkert diskuteres om det er kledelig eller ikke. Synes det gjorde seg å "sprite opp" bildene.

En fasinerende detalj av treverket. Dette bildet er det ikke gjort noe med, kun litt kontrast og oppskarping.

6 kommentarer:

 1. OMG!!! - Hva har du gjort (og hvordan) i etterbehandlingen av bildene her ? Jeg likte dem veldig godt, spesielt det første. Well done !!!

  SvarSlett
 2. Takk til både Tommy og Anne.

  Etterbehandlingen er gjort i ps, brukt filter fra Topaz Adjust, og justert kontrast og lys, i tillegg til demping av saturation. Litt oppskarping. Litt vanskelig å være helt presis når man sitter og drar i spakene frem og tilbake. Men dette skal være hovedtrekkene i hvertfall.

  SvarSlett
 3. Man kan virkelig undres over hva som fasinerer så når det gjelder gamle bygninger. Et yndet foto objekt og ett spennende skue er det alltid. Disse bildene ble flotte og etterbehandlingen gjør den gamle løa kjempespennde.

  Må bare si at naturbildenedine under her tar nesten helt pusten uttav meg, så vakkert så vakkert, en nytelse bare å betrakte faktisk :-)

  SvarSlett
 4. Nydelig, og stemningsfullt! Som hun over skriver, alltid spennende og facinerende med gamle bygninger, og dette ble jo enda mer spennede med den etterbehanlingen. Nr 1 ble favoritt umidellbart, men jeg likte også det siste svært godt. GREAT work Stein-Evert!!!!!!;O)

  SvarSlett
 5. Det er noe eget med slike gamle bygg, og denne løa falt jeg fullstendig for. I mine øyne så er den bare vakker.
  Ha en fin kveld Stein Evert.
  Trøndelagshælsing:)

  SvarSlett