søndag 31. oktober 2010

Sebastian, barnebarnet mitt.





Saltfisken

Nærbilder av saltfisk som var ca ett år gammel da jeg slo meg laus med den. I dag serverer jeg den, i form av  bilder. Den henger i naustet enda, mer for at det skal lukte ekte naust enn at den kommer til å bli spist. Naustpynt, er den, på en måte.
Noe etterbehandling og filterbruk på bildene.






lørdag 30. oktober 2010

Jubileumskonsert med Groms Plass

Groms Plass er et Narvikband med stor tilhørerskare. Er stadig oftere å høre på radioen, har også lagt på Norsktoppen i ni uker med en låt. De som lytter på radio har ganske sikkert hørt dem.
For de som måtte ønske å vite mer om bandet kan kikke på facebooksiden deres:

Fredag 29. oktober hadde de jubileumskonsert i Mørkholla etter 10 år i lag som gruppe. Jeg var med for å fotografere, og fikk frie tøyler. Har aldri tatt konsertbilder før, og jeg var rimelig spent hva hva som var mulig å få til, utstyr og lys tatt i betraktning. Etter å ha gått gjennom bildene er jeg ganske fornøyd. Det ble alltids full blenderåpning, ISO som regel 800, og  lav eksponeringstid. Legger ut et lite utvalg, var vanskelig å begrense seg, men håper du kan ha glede av bildene du også.



















onsdag 27. oktober 2010

Bevegelse

På ettervinteren i år dro jeg inn til sentrum av Narvik for å ta bilder, tema for meg var "bevegelse". Noen av disse bildene er tatt i sentrum, mens noen ble tatt på vei hjem fra jobb. Det var sol, jeg blendet maksimalt ned, stilte ISO på 100, men enda var det for lyst.
Men, var det egentlig for lyst........?  Synes det ble et spesielt uttrykk på bildene, og det  gjorde ikke noe om lyset var mektig. Er egentlig fornøyd, men jeg skal prøve ut teknikken enda mer nå når jeg har et ND-filter.
Håper bildene faller i smak, skal bli interessant å se hva dere synes. 






tirsdag 26. oktober 2010

Knust glass

Tre bilder tatt for en tid tilbake. Hvordan nyttiggjøre seg av et knust rødvinglass, 
og kakepynt som jeg kaller det. Selv om det er en frukt.
Disse elementene ble fotografert i alle mulige vinkler, og her er noen eksempler på hva jeg endte opp med.




søndag 24. oktober 2010

Hvor går jeg.......?

Besøk

Fikk besøk av barnebarn i dag, og han ankom i eget kjøretøy.

Sett i fjæra

Har ikke våget meg ut i regnværet ennå, og før jeg fikk bestemt meg så kom familie på besøk. Men, men, har et rikholdig arkiv, og dette fant jeg under en tur i fjæra med barnebarn for et par år siden.



 

lørdag 23. oktober 2010

Sensommer på sjøen

Det blir gjerne tur på sjøen når vi er på hytta. Området er jo så praktfullt, og motivene finnes overalt. Her er noen bilder tatt på sensommeren. Eller var det kanskje tidlig høst??
Uansett, lav sol og godt lys gir høye kontraster. Og det har side utfordringer. Jeg synes det er vanskelig å skape et blinkskudd under slike forhold, såfremt man ikke tar flere eksponeringer og jobber med lag. Det kan hjelpe å kovertere til sort/hvitt, da spiller det ingen rolle om den blå himmelen ikke er blå på bildet allikevel.

Faller bildene i smak, er det hyggelig. Uansett, fortsatt god helg folkens. 

Møte mellom ferga som traffikerer strekningen Bognes / Lødingen. 
Dramatisk møte.......tja, vet ikke det. Drar man på sjøen med det for øyet at fryseren skal fylles, så får pinadø ferga holde seg unna!!




onsdag 20. oktober 2010

Knute og glasskavl

Har ett og annet hengende i lysthuset vårt. Kom til å leke litt en regnværsdag i ferien.





mandag 18. oktober 2010

Kveldstemning

Sitter og redigerer bilder for harde livet for å få bort en haug med raw-filer og dermed frigjort en god del diskplass. Og det hjelper.
Det jeg ser er at det er en herlig plass vi bruker mye av fritida vår. Fant ut at jeg skulle dele fin nord-norsk natur med dere. Disse bildene er tatt nå på seinsommeren, med utsikt fra hytta vår.